Luxusních trička s potiskem Bruce Conner x Saint Laurent

Bruce Conner x Saint Laurent – luxusní tričko s potiskem, černé, Mr. X

Série zajímavých triček s potiskem jsou z mého pohledu stále nedostatkovým zbožím. Přesto je možné narazit na velice povedené počiny. Pravidelně mě těší tvorba známé módní značky Givenchy a hudebního vydavatelství Ghostly International. Givenchy se snaží produkovat věci s nezaměnitelným rukopisem, za kterým stojí kreativní ředitel Mr Riccardo Tisci. I Ghostly usiluje o držení laťky vysoko kolaborací se známými umělci. Její nabídku pak tvoří směsice opravdu originálních printů.

Podobným způsobem se vydala francouzská značka Saint Laurent, která pro svou jarní ready to wear kolekci triček využila dílo již zesnulého umělce známého pod jménem Bruce Conner, jenž se proslavil především multidisciplinárním přístupem — věnoval se malbě, kresbě, filmu, sochařině, nebo třeba fotografii (jeho oblíbenou podskupinou byla koláž).

Nabídka byla rozšířena o několik černých a bílých triček s motivy postavenými na dílech jako Mr. X; The Late Night Movie on TV; Untitled March 2, 1978; Bombhead.

Přestože tato trika se cenovkou $ 290 až $ 390 vzdalují na míle možnostem většiny (včetně mě), je bezpochyby dobře, že odkaz na dílo významných umělců přetrvává i v této formě.

Bruce Conner x Saint Laurent – luxusní tričko s potiskem, bílé, Mr. X
Bruce Conner x Saint Laurent – luxusní tričko s potiskem, černé, Untitled March 2, 1978
Bruce Conner x Saint Laurent – luxusní tričko s potiskem, bílé, The Late Night Movie on TV
Bruce Conner x Saint Laurent – luxusní tričko s potiskem, černé, Bombhead
Bruce Conner x Saint Laurent – luxusní tričko s potiskem, bílé, Bombhead