Sportovní podprsenky Nike — jaro/léto 2019

Nike FE/NOM Flyknit Bras — sportovní podprsenky — tkané s vysokou podporou

Sportovní podprsenka je klíčová součást sportovního outfitu, významně ovlivňuje vnímání a určuje pocity během tréninku nebo závodu.

Jejím hlavním úkolem je poskytnutí správné podpory, a aby zabránila pohybu prsou, který by v krajních případech mohl vést až poškození svalové tkáně či prsní žlázy. Veledůležité jsou také termoregulace a odvod potu. Proto Nike věnuje značnou energii do vývoje podprsenek, speciální oddělení pro jejich inovace v současnosti vede Nicole Rendone.

Na špici jsou dnes podprsenky z tkaného materiálu Flyknit, řadí se do dvou kategorií: s vysokou nebo střední podporou.

Podprsenka Nike FE/NOM FLyknit s vysokou podporou

Velký pokrok přišel s vydáním podprsenky FE/NOM vyrobené z materiálu Flyknit poprvé použitého u běžeckých bot Flyknit Racer v roce 2012. Pozitiva nevychází jen z jeho fyzikálních vlastností (pružnost, odolnost, přilnavost, prodyšnost, odvod vlhkosti, tepelný komfort), ale také z významného snížení počtu výrobních dílů, což je předpokladem k dosahování udržitelného rozvoje. Dnes Nike používá tkanivo napříč všemi kategoriemi svých výrobků.

Nike FE/NOM Bra Flyknit poskytuje velkou podporu, je utkaná z ultra lehkého nylon-spandexového vlákna, skládá se pouze z přední části, zadní části, lemů na okrajích. Množství dílů a materiálu je tak rapidně sníženo bez ztráty opory prsou a celkového komfortu oproti jiným podprsenkám Nike, které mohou být složeny až ze 40 dílů a 20 švů.

Kde zakoupit?

Podprsenky Nike FE/NOM jsou k dostání výhradně v eshopu Nike.

Nike FE/NOM Flyknit Bra — sportovní podprsenka — tkaná s vysokou podporou
Nike FE/NOM Flyknit Bras — sportovní podprsenky — tkané s vysokou podporou
Nike Flyknit Indy Bras — sportovní podprsenky — tkané se střední podporou
Nike Flyknit Indy Bras — sportovní podprsenky — tkané se střední podporou

Podprsenka Nike FLyknit Indy se střední podporou

Ze stejného materiálu jsou také podprsenky Flyknit Indy, jejich podpora je však o stupeň nižší — tedy střední. Vhodné jsou pro menší poprsí nebo pro aktivity s menší dynamikou pohybu. Oproti podprsenkám FE/NOM jsou co do množství materiálu úspornější.

Kde zakoupit?
Nike Flyknit Indy Bra — sportovní podprsenka — tkaná se střední podporou